Разбрах
(1)
Ok
Menu

Рисуване по номера с акрилни бои

Нарисувайте своя шедьовър с комплектите за рисуване по номера с акрилни бои!

Комплектите съдържат картон с нанесена схема на картината и необходимите бои за завършването но картината. 

Полето е разделено на номерирани участъци, като всеки номер съответства на номер цвят, с който трябва да се запълни.  Първо оцветете всички области с даден номер и оставете смесените (дробните номера) за най-накрая. Ще ви бъде по-лесно ако започнете от горната част на дъската. Не претоварвайте четката си с боя и вземайте достатъчно за нанасяне на плътно покритие. Боядисайте контурните линии внимателно като се стараете да ги закриете, вместо да спрете близо до тях. Ако боята ви има нужда от разреждане, за да се нанася по лесно, това може да стане с малко вода.

За да увеличите броя на наличните цветове, ще бъде необходимо да смесите някои от тях. Това е обозначено с дробно число, напр. 14/17 като от вас зависи от кой колко ще сложите - до постигане на желания нюанс.

Картината ще бъде завършена, но може да изисква някои финални щрихи за прецизиране. Може да имате чувство, че някои от по-фините детайли, показани на оригинала, могат да бъдат добавени.

Импровизирайте свободно! Ако сте на мнение, като гледате крайната картина, че дадената област не е съвсем добре направена, нов слой боя ще скрие успешно грешката.

Препоръчително е да имате тънка за детайлите и по-дебела четка за оцветяване.

Желаем ви приятно прекарване!

Добре е да се нанесе тънък слой лак за акрилна боя, ако картината ще бъде поставена в рамка без стъкло. Той следва да се нанесе след като картината е напълно изсъхнала (т.е. след около 24 часа).

 

ВАЖНО: Акрилната боя съхне много бързо, за разлика от маслената боя, така че не си почивайте без да сте изчистили четката за рисуване. Запечатайте отново кутията с боя за да не засъхне. Внимавайте да не доближавате заедно два мокри цвята, тъй като може да потече, особено ако сте положили боята твърде плътно.